Queensymphonie, 18 november 2012

Groots en meeslepend, een eerbetoon, genieten, bekend en toch vernieuwend. Dat is The Queen Symphony. Harmonie'67 en gemengd koor Woudklank brachten dit bijzondere stuk op zaterdagavond 17 en zondagmiddag 18 november.

Componist Tolga Kashif (1962) vertaalde de muziek van rockband Queen naar een symfonisch werk voor orkest en koor. Wereldberoemde nummers als Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions en Who Wants to Live Forever komen voorbij in dit klassieke werk. Een werk van wereldformaat, voor het eerst uitgevoerd door een amateurorkest in Noord-Nederland.

Het project.
In 2010 besloot Harmonie'67 om The Queen Symphony op de concertagenda te zetten. Het was geen overbodige luxe om dit ruim van te voren te besluiten: want er moest toen nog veel werk verzet worden. Voor dit project werd daarom een commissie samengesteld met de toepasselijke naam: Queencommissie. De commissie heeft voor dit concert werkelijk alles tot in de puntjes geregeld; van subsidies tot alle gastspelers, van persberichten tot koekjes bij de koffie. Laat dat maar aan de 'Queens' van Harmonie'67 over! Een van de belangrijkste dingen was het vinden van een geschikt koor, want zonder koor geen Queen Symphony. De samenwerking met gemengd koor Woudklank voor dit project was een bijzonder succes!

Het concert.
De locatie waar beide concerten werden uitgevoerd was bijzonder, namelijk de Martinikerk in Groningen. De achthonderd jaar oude d'Olle Grieze bood een geweldige ambiance voor dit unieke concert. Hieronder vindt u een impressie van het project, de persberichten over het concert, links naar de foto's en video's die tijdens het concert zijn gemaakt en de uitgebrachte nummer van The Queen Journal, het magazine waarmee donateurs en belangstellenden over het project op de hoogte werden gehouden.

The Queen Symphony werd mede mogelijk gemaakt door: Rabobank Stimuleringsfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, VSBfonds, Stichting H.S. Kammingafonds, Fonds t.b.v. Landbouw Groningen, Stichting Het Roode- of Burgerweeshuis en de Kunstraad Groningen.

Laatst aangepast opzondag, 04 januari 2015 11:43

Media

The Queen Symphony

Log in

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?