Logo
Print deze pagina

Na 55 jaar afscheid van Woudklank

Na 55 jaar afscheid van Woudklank Na 55 jaar afscheid van Woudklank www.fotograafpim.nl

Na een vakantieperiode rondom de feestdagen werd ons verteld dat Froukje Brink afscheid nam. Froukje is 55 jaar een trouw en enthousiast lid geweest van Gemengd Koor Woudklank. Ze vertelde dat ze als 24 jarige vrouw bij het koor kwam. Heel lang heeft ze ook samen met haar man bij het koor gezongen. Het bracht haar de nodige ontspanning in de toen voor haar soms moeilijke tijd. Een tijdje was ze er tussenuit, maar iemand raadde haar aan het zingen weer op te pakkken en dat advies volgde ze op. Ze weet nog als de dag van gisteren vertelde ze, dat iedereen haar een hand gaf op die eerste repetitie, omdat ze weer terugkwam, Dat gaf haar een heel welkom en warm gevoel. De voorzitster vertelde dat toen zij bij het koor kwam, Froukje naar haar toe kwam en haar verwelkomde. Froukje vertelde dat ze dat meestal bij nieuwe leden doet, omdat ze graag wil dat iemand zich ook snel thuis zal voelen.

Froukje heeft allerlei ontwikkelingen van Woudklank meegemaakt en heeft zich daar altijd heel flexibel in weten aan te passen. Ze heeft allerlei kledingstijlen meegemaakt, heel diverse muziekgenres gezongen en verschillende dirigenten voor het koor gehad. De laatste verandering naar meer “los” op het podium staan, zoals bij het www-concert in oktober afgelopen jaar, vond ze prachtig.

Maar na een half jaar wikken en wegen heeft ze nu dan toch besloten om afscheid te nemen. Een moeilijke beslissing want Woudklank hoorde in haar leven en even zo hoorde Froukje bij Woudklank. Hoewel we het erg jammer vinden iemand met zo’n positieve uitstraling te moeten missen, hebben we er alle begrip voor. Ze wilde niet zomaar verdwijnen, maar die 55 jaar dan ook goed afronden. Je gaat je met elkaar verbonden voelen en dan is het goed om even bij een afscheid stil te staan. Froukje sprak het koor zelf ook nog toe en bedankte onze dirigent met een bloemetje voor zijn positieve inzet tijdens repetities en concerten. Ze gaf ook aan dat het de komende tijd best moeilijk zal zijn om een invulling te geven aan de donderdagavond die haar zo heilig was. Daarna dronken we koffie met een traktatie er bij van haar. Zo kon iedereen nog een praatje maken met haar of al vast afscheid nemen.

Froukje bleef daarna nog de avond mee repeteren en maakte kennis met een stukje van het nieuwe programma voor ons klassieke concert in het najaar. Zij zal dan zeer zeker in de zaal zitten, maar dan als luisteraar en ook dat zal even wennen zijn. Tot slot zongen we met z’n allen als afscheid een door haar gekozen lied. Het werd “Wien, Wien nur du allein”. Samen met een koorlid walste ze rond te midden van zingende leden van haar koor “Woudklank”. 

Laatst aangepast opmaandag, 22 februari 2016 11:33
2014 - 2019 © Woudklank